.

Sony Dünya Fotoğrafçilik Ödülleri̇ 2024 Yeni Başkan, Jüri Üyeleri Ve Gelecek Sergi Tarihleri Açiklandi

Dünya Fotoğraf Organizasyonu, Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Danışmanı Monica Allende'yi Profesyonel Yarışma jürisinin yeni başkanı olarak duyurdu. 
 

Ayrıca Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2024'ün jüri heyetini ve Londra'da gerçekleşecek olan Somerset House sergisinin tarihleri de 19 Nisan - 6 Mayıs 2024 olarak belirlendi. 
 
Dünyanın en büyük ve en prestijli fotoğraf yarışmalarından birisi olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, 17. Yaşını kutlarken dünyanın dört bir yanından en iyi çağdaş fotoğrafçılığı destekliyor ve katılımcı fotoğrafçılara önemli uluslararası kariyer geliştirme fırsatlarını da beraberinde sunuyor. 
 


Sony, günümüzün yeteneklerine küresel bir platform sunarak fotoğraf kültürünün sürekli gelişimine yardımcı olmak için yarışmacılara büyük bir destek sağlıyor. 
 
Tamamen ücretsiz olan başvurular ile birlikte katılım gösteren fotoğrafçılar, sektörün önde gelen jüri üyelerinden oluşan panel tarafından anonim olarak değerlendiriliyor. 
 
2024 JÜRİLERİ BELİRLENDİ 
Saygın Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Danışmanı Monica Allende, profesyonel olarak gerçekleştirilen yarışma için yeni Jüri Başkanı ve Londra'daki Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Somerset House 2024 sergisinin küratörü olarak atandı. 
 
Fotoğraf dünyasında zengin deneyimlere sahip olan Allende, daha önce Landskrona Foto Festivali ve GetxoPhoto Uluslararası Görüntü Festivali'nin Sanat Yönetmenliği ve ödüllü fotoğraf bölümü Spectrum'u başlattığı Sunday Times Dergisi'nin eski Fotoğraf Editörlüğü de dahil olmak üzere sektörde çok sayıda yüksek profilli pozisyonda bulundu.
 
 Allende, Deutsche Börse Fotoğraf Vakfı Ödülü 2019’da kısa listeye kalan Blues Skies Projesi'nin küratörlüğünü üstlendi ve London College of Communication ve Madrid'deki EFTI'de (Centro Internacional de Fotografía y Cine) dersler ile öğrencilere yol gösteriyor. 
 
Yeni göreviyle ilgili olarak heyecanını dile getiren Monica Allende, “Böylesine uluslararası üne sahip bir ödülün jürisine başkanlık etmekten büyük onur duyuyorum ve dünyanın dört bir yanından gelen uzman jüri üyeleriyle fotoğraf hakkında anlamlı tartışmalara gireceğim için heyecanlıyım. 
 
Yenilikçi ve işbirliğine dayalı bir süreçte farklı bakış açılarıyla etkileşim kurmayı umuyorum ve bana durup düşünme ve değerlendirme konusunda ilham veren çalışmaları görmeyi dört gözle bekliyorum” açıklamalarında bulundu.  
 
Farklı fotoğrafçılık geçmişlerinden gelen, geniş bilgi ve uzmanlık birikimine sahip olan jüri üyeleri: 
Profesyonel Yarışma Kategorisinde 
● Elena Navarro, Fotoğraf Küratörü, Yapımcı ve Danışman, Meksika ● Mutsuko Ota, Yayın Direktörü, IMA Magazine, Japonya 
● Elisabeth Sherman, Kıdemli Küratör, Sergiler ve Koleksiyonlar Direktörü, Uluslararası Fotoğraf Merkezi (ICP), Amerika Birleşik Devletleri 
● Tanzim Wahab, Küratör, Spore Initiative, Almanya ve Festival Direktörü, Chobi Mela, Bangladeş 
● Monica Allende, Bağımsız Küratör, Fotoğraf Danışmanı ve Jüri Başkanı Açık Kategori ve Genç Kategorisinde • Daniel Blochwitz, Küratör, Foto Festival Lenzburg, İsviçre Öğrenci Kategorisinde • Ravi Ghosh, Editör Yardımcısı, British Journal of Photography, Birleşik Krallık  
 
2024 SERGİ TARİHLERİ VE 2023 ULUSLARARASI TURNE TARİHLERİ 
2024 yılında Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisi ile birlikte 19 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında Somerset House, Londra'da açılıyor. 
 
Londra'daki serginin ardından Tokyo, Ho Chi Minh City ve Milano'daki sunumlarla birlikte katılımcılar ile buluşacak olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2023 sergisi, 17 Kasım 2023 - 28 Ocak 2024 tarihleri arasında Willy-Brandt-Haus'ta sergilenmek üzere Berlin'de olacak.
 
2024 ÖDÜLLERİ VE SON BAŞVURU TARİHLERİ 
Tüm yarışma ve kategori açıklamalarına www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards adresinden ulaşabilirsiniz. 
 
Dört kategori için son başvuru tarihleri:
Profesyonel Kategori: 12 Ocak 2024, 13:00 GMT 
Açık Kategori : 5 Ocak 2024, 13:00 GMT 
Öğrenci Kategorisi: 30 Kasım 2023, 13:00 GMT 
Gençlik Kategori: 5 Ocak 2024, 13:00 GMT 
 
Profesyonel, Açık, Gençlik ve Öğrenci Kategorilerinin kazananları Sony'nin son teknoloji ile donatılan dijital görüntüleme ekipmanı ile ödüllendirilecek. 
 
Ayrıca Yılın Fotoğrafçısına 25.000 $ (USD), Yılın Açık Kategori Fotoğrafçısına 5.000 $ (USD) ve Sürdürülebilirlik Ödülü kazananına 5.000 $ (USD) nakit para ödülü kazananlar ile buluşacak. Yılın Fotoğrafçısı unvanının sahibi, bir sonraki yıl Sony World Photography London sergisinin bir parçası olarak çalışmalarını sergileyecek. 
 
Kazanan ve kısa listeye kalan tüm fotoğrafçıların çalışmaları, Londra'daki yıllık Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinde yer alırken aynı zamanda uluslararası turne ile eserlerine hayat verecek. Kazanan görüntüler ayrıca yıllık Ödül Kitabı’nda da yerini alarak okurlara ilham kaynağı sağlayacak.  
 
2024 JÜRİLERİ HAKKINDA 
Monica Allende: Bağımsız bir küratör, sanat yönetmeni, danışman ve eğitimcidir. 2019-2022 yılları arasında Landskrona Foto Festivali'nin Sanat Direktörlüğünü ve 2017-2019 yılları arasında GetxoPhoto Uluslararası Görüntü Festivali Sanat Direktörlüğünü yaptı. 
 
 Elena Navarro: Düşünme, yayma ve fotoğraf üretimi için bir platform olan Uluslararası Fotoğraf Festivali FOTOMÉXICO'nun kurucusu ve sanat yönetmenidir. 
 
Mutsuko Ota: IMA Magazine'in Yayın Direktörüdür. Daha önce Marie Claire'de editör olarak ve Esquire ve GQ dahil olmak üzere birçok büyük erkek dergisinde özellik editörü olarak çalıştı. 
 
 Elisabeth Sherman: New York'taki Uluslararası Fotoğraf Merkezi'nde (ICP) Kıdemli Küratör, Sergiler ve Koleksiyonlar Direktörü olarak görevini gerçeleştiriyor. 
 
 Tanzim Wahab: Küratör, araştırmacı ve öğretim görevlisidir. Berlin ve Dakka'da yaşıyor. Küratöryel ilgi alanları, kültürel alanların duyusal ve toplulukla iç içe geçmesi, yerel pratik(ler) ve alternatif sanat eğitimi etrafında şekilleniyor. 
 
Dakka'daki Chobi Mela Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin festival direktörü ve Berlin'deki Spore Initiative'in küratörü ve topluluk destekçisidir. 
 
Daniel Blochwitz: Küratör, yazar, öğretim görevlisi ve danışman olarak çalışan fotoğraf uzmanıdır. Florida Üniversitesi'nden 2003 yılında Fotoğrafçılık alanında yüksek lisans derecesi aldı. 
 
 Ravi Ghosh: British Journal of Photography'de editör yardımcı olarak görev alıyor. Daha önce Elephant dergisinde editörlük yapmış ve Financial Times'ın Life & Arts ekinde çalıştı.
Sony Dünya Fotoğrafçilik Ödülleri̇ 2024 Yeni Başkan, Jüri Üyeleri Ve Gelecek Sergi Tarihleri Açiklandi Sony Dünya Fotoğrafçilik Ödülleri̇ 2024 Yeni Başkan, Jüri Üyeleri Ve Gelecek Sergi Tarihleri Açiklandi Reviewed by foto on Eylül 19, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok