.

Samsung PL80

12.2 megapiksel
5x Optik zoom / 28mm geniş açı
LCD Boyutu 2.7 inç, 230K-piksel LCD
Lens Samsung
Film Modu 640x480 / 30fps / AVI
Boyutlar 96.8 x 57.5 x 20.2mm ( lens çıkıntıları hariç)
Gelişmiş Çift Görüntü Sabitleme
Smart Auto
Mükemmel Portre Sistemi:Güzellik Çekimi / Yüz Tanıma / Kişisel Portre / Gülümseme Çekimi / Göz Kırpma Tespiti
Yeniden şarj edilebilir Li-ion pil

Samsung'un Çift Görüntü Sabitleme (IS) teknolojisinden de yararlanabiliyor. Bu teknoloji kullanıcıların kristal netliğinde ve berraklığında görüntüleri, hem Optik hem de Dijital Görüntü Sabitleyiciler ile çekmelerini mümkün kılıyor. Optik IS kullanıcının fotoğraf çekerken elinin titremesi gibi bir durumda lensi ters yöne çevirerek, titreyen elin olumsuz etkilerini ortadan kaldırıyor. Optik IS'in yeterli olmadığı durumlarda, Dijital IS otomatik olarak devreye giriyor ve resimlerin bulanık çıkmamasını garanti ediyor.

Akıllı Otomatik Çekim ve Video Kayıt
Samsung'un yeni PL80 fotoğraf makinesinde bir dizi otomatik kontroller yer alıyor. Bu kontroller arasında Samsung'un gelişmiş ortam tanıma teknolojisi, bir diğer adıyla Smart Auto da yer alıyor. İnsanların fotoğraf çekme yöntemlerini basitleştirmek için tasarlanan Akıllı Otomatik Çekim (Smart Auto), görüntünün çekileceği ortamın renk, parlaklık, hareket ve çekilecek kişi/nesne gibi kilit unsurlarını analiz ediyor ve en iyi sonucu verecek olan uygun ortam modunu seçiyor.

PL80'de ayrıca nesne izleme gibi faydalı bir otomatik odaklama özelliği de yer alıyor. Bu özellik, kullanıcıların bir nesneyi ya da alanı fotoğraf karesi içinde seçerek, seçtikleri görüntüyü kilitlemelerini ve böylece hareket etseler dahi kilitledikleri görüntü üzerine odaklanabilmelerini mümkün kılıyor.

PL80 Samsung'un Mükemmel Portre Sistemi'ni de sunuyor. Bir dizi otomatik teknolojiden oluşan bu sistemle mükemmel güzellikte portre fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Mükemmel Portre Sistemi'nin özellikleri arasında, Yüz Tanıma, Gülümseme Çekimi ve Göz Kırpma Yakalama teknolojileri, Kırmızı Göz Düzeltme ve Güzellik Çekimi özellikleri yer alıyor.

Samsung ayrıca, yeni PL80 ile standart tanımlı video kayıt özelliği de sunuyor. 640X480 çözünürlüğünde, saniyede 30 kare çekim kapasitesiyle, PL80 kullanıcıları 12.2 megapiksel dijital sabit fotoğraflardan, hareketli görüntüleri çekmeye geçebiliyor.hürriyet

Samsung PL80 Samsung PL80 Reviewed by foto on Şubat 26, 2010 Rating: 5

Hiç yorum yok