.

Sony VENICE'i Görücüye Çıkarıyor

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa, yelpazesindeki ilk full frame dijital film kamera sistemi VENICE'i görücüye çıkarıyor. 


Sony CineAlta kamera sisteminin yeni nesil modeli VENICE, doğal cilt tonları ve ifade gücüne sahip karanlık alanlar sunan büyük formatlı ve full frame görüntülerle sinematik görselliği yakalayarak film yapımcısının yaratım özgürlüğünü genişletmek üzere tasarlandı. 

VENICE'in tasarım aşamasında kreatif topluluklarla yakın iş birliği ve özenli araştırmalar sonucunda film yapımcılarının ve prodüksiyon profesyonellerinin farklı gereksinimlerinin karşılanması sağlandı. 

VENICE'in global çaptaki resmi lansmanı 6 Eylül tarihinde, Avrupa'da ünlü görüntü yönetmeni Ed Wild B.S.C. eşliğinde Pinewood Studios'ta bulunan Sony Digital Motion Picture Centre'da, ABD'de ise Sony Pictures Studios'ta bulunan Cary Grant Theater'da düzenlenen etkinliklerle yapıldı. Sony her iki etkinlikte de, yeni kamera ile kaydedilen; yönetmenliğini Joseph Kosinksi'nin, çekimlerini ise Akademi Ödüllü görüntü yönetmeni Claudio Miranda, ASC'nin üstlendiği kayıtların gösterimini yaptı. 

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa, Sinematografi, Ürün Pazarlama Müdürü Sebastian Leske, yeni model hakkında şunları söyledi: "VENICE'in lansmanı, dünyanın dört bir yanındaki film yapımcılarıyla kurduğumuz güçlü ilişkiyi ifade etmenin yanı sıra yönetmenlerin, görüntü yönetmenlerinin ve sinematografların vizyonlarını tam olarak nasıl istiyorlarsa o şekilde ekrana yansıtmalarına destek olacak araçlar geliştirmek için gösterdiğimiz azmi ortaya koyuyor. 

Odaklandığımız nokta, doğal cilt tonlarını elde etmek gibi, gerçeğe en yakın görüntüleri sunacak özelliklerle sınırlı değil. Aynı zamanda kaliteden ödün vermeden en iyi kullanım ve çalıştırma imkanlarını yakalama üzerine de yoğunlaşıyoruz. 

VENICE'in Her Karede Duyguyu yakalamak üzere nasıl kullanılacağını görmek için sabırsızlanıyoruz." Full frame sensör ve geniş çeşitlilikteki lenslerle uyumluluk, film yapımcılarının zihinlerindeki görüntüleri gerçeğe çeviriyor 

Yeni geliştirilen 36x24 mm full frame sensör ve anamorfik, Super 35 mm ve full frame PL mount da dahil olmak üzere geniş çeşitlilikteki lenslerle uyumluluk özelliğini bir araya getiren kamera, sığ alan derinliği ile daha güçlü bir ifade yaratma özgürlüğü getiriyor. 

Ayrıca lens yuvası da değiştirilebiliyor ve böylece daha küçük, daha hafif, daha geniş ve daha karakteristik lensler gerektiren koşullarda çekim yapmak için E-mount lensler kullanılabiliyor. 

Görüntü sensörü alanlarının kullanıcı tarafından seçilebilmesi sayesinde Super 35 mm 4 – perf. ile çekim yapılabiliyor. İleride sunulacak ürün yazılımı yükseltmeleriyle kameraya 36 mm genişliğinde 6K çözünürlük özelliği kazandırılması planlanıyor. Hızlı görüntü tarama teknolojisi "Jöle" efektini en aza indiriyor. 

Esnek post prodüksiyon için yeni renk yönetim sistemi ve yerleşik iş akışı Yeni renk yönetim sistemi ve geniş renk gamı, kullanıcıların derecelendirme ve post prodüksiyon aşamasında görüntüler üzerinde çalışırken daha fazla kontrole ve özgürlüğe sahip olmasını sağlıyor. VENICE ayrıca düşük ışıktan sert gün ışığına uzanan zorlu ışık koşullarının altından kalkabilmek için 15'ten fazla genişlik kademesine sahip. 

Sony'nin taşınabilir bellek kayıt cihazı AXS-R7'yi kullanan yerleşik 16 bit RAW/X-OCN ve XAVC iş akışları sayesinde VENICE, yüksek kalite ve dosya tabanlı verimli prodüksiyon imkanı sunuyor. 

VENICE aynı zamanda CineAlta kameralar için halihazırda mevcut ve ileride sunulacak donanım aksesuarları (DVF-EL200 Full HD OLED Vizör, AXS-R7 kayıt cihazı, AXS-CR1 ve AR1 kart okuyucu, AXS ile SxS bellek kartları) ile de uyumlu.  

Sahada sorunsuz çalışma için sezgisel tasarım ve geliştirilmiş işlevsellik 
VENICE, sahada sorunsuz ve verimli çalışmayı desteklemek için geliştirilmiş işlevselliğiyle bütünüyle modüler ve sezgisel bir tasarıma sahip. Film sektöründe 8 kademeli yerleşik cam ND filtre sistemine sahip bu ilk kamera, harici ND filtreyi değiştirme işini hafifletiyor ve çekim sürecini verimli hale getiriyor. 

Kamera, sağ ve sol taraflarına yerleştirilmiş sezgisel kontrol paneliyle kolay kullanım için tasarlandı. 24 V güç kaynağı girişi/çıkışı ve Lemo konnektörü sayesinde birçok standart kamera aksesuarından yararlanılabiliyor ve kamera zorlu ortamlarda daha kolay kullanılabiliyor.  

Özel prodüksiyon gereksinimleri için lisans seçenekleri 
Sony, VENICE ile kullanıcıların özel prodüksiyon gereksinimlerini karşılayan özellikleri sağlayarak kullanıcılara kameralarını özelleştirme seçeneği sunuyor. 

 4K anamorfik ve full frame de dahil yeni özelliklerle kameranın kapasitesini genişletmek için kalıcı, aylık ve haftalık dönemlerle her biri ayrı satılan isteğe bağlı lisanslar da kullanıma sunulacak. VENICE CineAlta dijital film kamera sisteminin Şubat 2018'de kullanıma sunulması planlanıyor.
Sony VENICE'i Görücüye Çıkarıyor Sony VENICE'i Görücüye Çıkarıyor Reviewed by foto on Eylül 07, 2017 Rating: 5