.

2018 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne yeni kategoriler ve hibe fonları ekleniyor

Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçılara tanınma fırsatı sunan global bir platform Fotoğrafçıların yarışacağı ‘Creative’ (Kreatif) ve ‘Discovery’ (Keşif) kategorileri eklendi 

Ödül kazanan fotoğrafçılara yönelik yeni hibe fonu fırsatı  Fotoğraflar press.worldphoto.org adresinde “Yılın Fotoğrafçısı seçilmek, bana hayal dahi edemeyeceğim kadar yüksek bilinirlik kazandırdı.

” Frederik Buyckx, Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2017 birincisi 1 Haziran 2017: Dünyanın önde gelen fotoğraf yarışmalarından 2018 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde başvuru süreci başladı. Yarışmaya, www.worldphoto.org adresinden ücretsiz olarak katılmak mümkün. 

 Ödüllerin 11.’sinde, Profesyonel yarışma kapsamında hayata geçirilen yeni ‘Creative’ (Kreatif) ve ‘Discovery’ (Keşif) kategorilerinin yanı sıra ödül sahiplerine gelecekteki fotoğraf projelerinde maddi kaynak sağlayan fon programından yararlanabilmeleri için önemli bir yeni fırsat da sunuluyor. Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından düzenlenen Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, sektörde yetkin bir ses ve dünyanın en büyük fotoğraf yarışması olma özelliğini taşıyor. 

Bir önceki yılın en iyi çağdaş fotoğraflarının kutlandığı ödüllerde, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen fotoğrafçılara etkili bir görünürlük, tanınırlık ve fırsat sağlıyor. Ödüllerin etkisi hakkında açıklama yapan 2017 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sahibi Frederik Buyckx şunları söyledi: “Yılın Fotoğrafçısı seçilmek bana hayal dahi edemeyeceğim kadar yüksek bilinirlik kazandırdı. 

Ödül, sadece önümdeki birçok kapıyı açmakla kalmadı, beni kişisel projelerim üzerinde çalışmaya devam etmem için de cesaretlendirdi.” Değişen fotoğraf ortamı, yeni Profesyonel kategorilerin çıkışını getiriyor Fotoğrafın değişen kullanım alanları, 2018 Ödülleri’nin Profesyonel yarışmasına eklenen iki yeni kategori ile tanınmış oldu. 

Yeni ‘Creative’ (Kreatif) ve ‘Discovery’ (Keşif) kategorilerinin her ikisi de ortamın en ileri düzeylerinde çalışan fotoğrafçıları kucaklayacak şekilde tasarlandı. Bu kategorilerde özellikle orijinallik, deneyleme ve hayal gücünü ödüllendirmeye özen gösterecek olan jüri heyeti, gözden kaçan unsurları keşfetmeyi umuyor. 

Ödüllerin tüm kategorilerinde, sanatsal yorum ve bütünlük jüri üyeleri açısından kilit unsurlar olarak öne çıkıyor. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri dört yarışmadan oluşuyor: 
• Professional (Profesyonel) – jürinin değerlendirmeyi portfolyo (5 ile 10 fotoğraf) üzerinden yaptığı 10 kategori 
• Open (Açık) – 10 kategoride en iyi fotoğraf 
• Youth (Gençlik) – verilen temaya uygun bir fotoğraf ile katılan 12 ila 19 yaş arası genç fotoğrafçılar 
• Student Focus (Öğrenci Odağı) – fotoğrafçılık eğitimi görenler için Yarışma kategorileri ve tanımlarının tam listesi için, www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards adresini ziyaret edebilirsiniz.  

Fotoğraf projelerine maddi kaynak sağlamak üzere yeni Sony Hibe Programı 
  Ödüllerin fotoğrafçılara yönelik daha etkili fırsatlar yaratabilmek amacıyla, bu yıldan itibaren Profesyonel ve Öğrenci Odağı yarışmalarına katılanlara yönelik olarak yeni bir hibe programı da hayata geçiriliyor. Sony, 2018 Profesyonel kategorilerindeki ödül sahipleri arasından seçilen fotoğrafçılara tercih ettikleri fotoğraf projelerinde kullanmaları için her biri 7.000 ABD Doları tutarında çok sayıda hibe sağlayacak. 

Ayrıca, Öğrenci Odağı yarışmasında finale kalan fotoğrafçıların her birine de Sony ve Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından belirlenen yeni bir fotoğraf görevinde birlikte çalışmaları için 3.500 ABD Doları hibe sağlanacak. 

Sony Hibe programı, 2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Profesyonel kategoride ödül kazanan üç isim (Amélie Labourdette, Maroesjka Lavigne ve Nikola Linares) ile gerçekleştirilen başarılı pilot çalışmanın ardından resmen hayata geçirildi. 

İlk Sony hibeleri, İspanya’da genç matadorların belgelendirilmesi (Linares), İzlanda ve Namibya’nın manzaraları (Lavigne) ve insanoğlunun Tunus çölü üzerindeki etkisinin (Labourdette) de aralarında bulunduğu çok çeşitli projeleri destekledi. 2017 Sony Hibe Programı’ndan kaynak almaya layık görülen isimler hakkında daha detaylı bilgi için, aşağıdaki Editöre Not bölümüne bakabilirsiniz. Seriden fotoğraflara ise press.worldphoto.org adresinden erişilebilir.  

Ödüller: Dünya çapında tanınırlık, sergiler ve dijital görüntüleme ekipmanı 
Professional (Profesyonel), Open (Açık), Youth (Gençlik) ve Student Focus (Öğrenci Odağı) yarışmaları kategorilerinde ödül kazanan isimlerin her birine Sony’den dijital görüntüleme ekipmanı verilecek. Ayrıca, Yılın Fotoğrafçısına 25.000 ABD Doları ve Open (Açık) yarışma genel birincisine 5.000 ABD Doları tutarında nakit ödüller de sunulacak. 

 Tüm kategori birincilerinin yanı sıra ödüllerde finale kalan fotoğrafçıların birçoğunun eserleri, Londra’daki yıllık Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi’nde sergilendikten sonra uluslararası turneye çıkacak. Fotoğraflar aynı zamanda yıllık ödül sahipleri kitabında da yayımlanacak; finale kalan ve ödül alan tüm fotoğrafçılara özel pazarlama ve basın kampanyaları yoluyla global tanınırlık da sağlanacak. 

2018 önemli tarihler 
• 4 Aralık 2017 – Student Focus (Öğrenci Odağı) son başvuru tarihi • 4 Ocak 2018 – Open (Açık) & Youth (Gençlik) yarışmaları son başvuru tarihi • 1 Ocak 2018 – Professional (Profesyonel) yarışmalar son başvuru tarihi • 27 Şubat 2018 – Finale kalanların açıklanması • 27 Mart 2018 – Open (Açık) ve Ulusal Ödül yarışmalarında ödül sahiplerinin açıklanması • 19 Nisan 2018 – Yılın Fotoğrafçısı &Profesyonel kategori ödül sahiplerinin açıklanması Her türlü bilgi talebi için Basın departmanı, Dünya Fotoğraf Organizasyonu + 44 (0) 20 7886 3043 / press@worldphoto.org T
2018 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne yeni kategoriler ve hibe fonları ekleniyor 2018 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne yeni kategoriler ve hibe fonları ekleniyor Reviewed by foto on Haziran 08, 2017 Rating: 5